Täysin gluteeniton kahvila Café & Bar KATTO palvelee myös vuonna 2023!

Gluteeniton ruokavalio on perinteisesti tunnettu keliakiaa sairastavien ainoana mahdollisena ruokavaliona. Nykyään gluteenittomuus on osa monia eri ruokavalioita ja sopii hyvin esimerkiksi FODMAP-ruokavalioon. 

Gluteenitonta ruokavaliota voi pitää tänä päivänä jo melkeinpä muoti-ilmiönä, mutta on hyvä huomioida, että pienikin määrä gluteenia voi olla keliaakikoille vaarallinen. Gluteenia on vehnässä, ohrassa ja rukiissa. Kaura on luontaisesti gluteenitonta ja sitä moni keliaakikko voikin syödä.

Gluteenitonta ruokavaliota noudattavien tai keliaakikkojen voi olla hankalaa löytää kahvilaa, minkä tarjoiluiden laatuun voi luottaa. Tämän takia päätimme, että kahvilamme on täysin gluteeniton kahvila.

Me Café & Bar KATTO:lla halusimme olla myös Tampereella etunenässä osoittamassa aidosti vastuullisuutta gluteenittoman ruuan valmistuksessa ja olemmekin yksi yhdeksästätoista suomalaisesta yrityksestä, jolle on myönnetty Keliakialiiton Gluteenittoman palvelun merkki, josta voit lukea lisää Keliakialiiton sivuilta.

Kaikki KATTO:n tuotteet ovat itse leivottuja ja gluteenittomia. Me emme ainoastaan usko, vaan tiedämme, että gluteenittomat herkut ovat hyviä ja maistuvat ihan kaikille. Olemme täysin gluteeniton kahvila sekä vehnävapaa! Nykyään järjestämme myös erilaisia gluteenittomia ruokatapahtumia, kuten suuren suosion saanutta kakkubuffettia ja sunnuntaibrunssia. Vaikka tarjolla on vain gluteenittomia tuotteita, on tapahtumat keränneet kiitosta myös heiltä, jotka eivät noudata gluteenitonta ruokavaliota.

Brunssilla tarjolla on esimerkiksi gluteenitonta itse tehtyä granolaa sekä tuoreita sämpylöitä. Kakkubuffetissamme on ollut parhaimmillaan seitsemää eri kakkua. Teemme kaikkia tuotteitamme myös tilauksesta ja esimerkiksi gluteeniton kakkubuffet sopii erityisen hyvin esimerkiksi työpaikan virkistysiltaan tai pikkujouluihin, tai miksipä ei vaikka sukujuhliinkin.

Lue lisää meistä täältä!

Tervetuloa nauttimaan - täysin gluteenittomasti!

Gluteeniton kahvila - sinulle <3