Gluteeniton suolainen 15 minuutissa?

Onko seurassasi keliaakikko ja etsitte sopivaa gluteenitonta kahvilaa? Onko mielessä makeat tarjottavat vai gluteeniton suolainen pala? Vai oletko itse leipomassa gluteenitonta suolaista syötävää? Haluatko selvitä urakasta nopeasti? Tässä muutama vinkki!

Anna kahvilan/ravintolan hoitaa gluteeniton suolainen ja makea:

Nykyään kahviloista ja ravintoloista löytyy todella kattavasti gluteenittomia annoksia niin suolaisen kuin myös makean puolelta. Tampereelta löytyy yhteensä 4 kahvilaa/ravintolaa, joilla on Keliakialiiton gluteenittoman palvelun -merkki! Merkin saaneet löydät täältä. Mikäli lempi kahvilallasi ei ole kyseistä palvelumerkkiä, se ei kerro sitä, että heillä ei voisi olla gluteenittomia tuotteita. Useilla yrityksillä on erinomaiset valikoimat gluteenittomia tuotteita, mutta ei merkkiä. Merkki kuitenkin kertoo, että tuotteet ovat vastuullisesti gluteenittomia ja herkempikin uskaltaa siellä syödä.

Keliakialiiton Gluteeniton-merkki

Jos gluteenitonta ruokavaliota noudattava on tulossa kylään, voit noudattaa seuraavaa listaa varmistaaksesi heidän vihtyvyyden:

  • Jokainen henkilö on yksilöllinen, joten voit rohkeasti kysyä mm. haluaako hän hankkia omat ruokansa? Osa pitää siitä, että saa itse poimia sopivat tuotteet ja toiset luottavat isännän/emännän luovuteen. Gluteenittomuus voi myös tuntua osalla taakkana ja mieli painuu yhä alemmas, jos muut joutuvat ponnistelemaan ja muokkaamaan reseptejä hänen vuokseen.
  • Mikäli sinulla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta kysyä, kuinka vieras haluaa toimittavan, voit varautua hankkimalla pakkaseen esimerkiksi seuraavia gluteenittomia tuotteita: Riisipiirakat, joiden päällä voi tarjoilla perinteisesti munavoita tai kylmäsavulohitahnaa, jonka saa valmistettua sekoittamalla tuorejuustoa, mausteita ja savulohta. Pääministerin piirakkan saa helposti valmistettua gluteenittomana Fazerin piirakkataikinasta ja täytteet löytyvät Pääministeri Sanna Marinilta täältä!

Käytämme leivonnassamme Virtasalmen Viljatuotteen gluteenittomia jauhoja, joista suurimmalla osalla on Keliakialiiton Gluteenitomman tuotteen -merkin. Hyviä gluteenittomia reseptejä löydät täältä, Virtasalmen Viljatuotteen nettisivuilta!

Tsemppiä leivontaan! 🙂

Tilaa ja nouda gluteeniton suolainen ja makea meiltä - KATTOlta:

On sitten kyse vain vaalipäivän kahveista tai suuresta onnesta ristiäisissä, voit tilata meiltä gluteenittomia tuotteita arkeen ja juhlaan, suureen ja pieneen tarpeeseen! Mikäli juhlaseurueessa vain osa ovat gluteenitonta ruokavaliota noudattavia, voit tilata meiltä vain osalle juhlakansasta tarjottavat. Meiltä saat muun muassa:

Gluteeniton suolainen:

  • Kasvis-, kinkku- ja lohipiirakkaa
  • Säpylät & vuokaleivät
  • Voileipäkakut
  • Krutongit
Itseleivotut leipämme ovat pehmeitä ja maistuvia! Erityisesti uutuusleipämme: Tumma leipä, on ollut lounaalla menestys!

Gluteeniton makea:

  • Juusto- & täytekakut
  • Kuppikakut
  • Pullat & korvapuustit
  • Keksit
Tilauskakkumme koristellaan aina mahdollisuuksien mukaan oman maan kukilla! Kuvassa Mustikka-Vanilija Juustokakku.

Mikäli haluamaasi tuotetta ei löytynyt tältä listalta, ole meihin rohkeasti yhteydessä, sillä teemme asiakkaiden toiveista melkeimpä mitä vain 🙂 Meille on ilo auttaa teitä! Voit tilata meiltä yhteydenottolomakkeella!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram